Coachen met paarden

Hoe werkt het?
Paarden zijn vanuit hun genen prooi en kuddedieren. Om in de natuur te overleven moeten zij intenties van andere dieren kunnen lezen en daarop reageren. Door het leven in de kudde is het paard van nature gericht op leiderschap, samenwerking en balans in een groep. Deze eigenschappen van het paard worden gebruikt bij het coachen. 

Het paard is een zeer sensitief dier dat puur, direct en zonder waardeoordeel reageert op jouw overtuigingen, wensen, intenties en gemoedstoestand. Via de reactie van het paard word je je bewust gemaakt van je eigen gedrag, denken, gevoel en emoties. Het paard opent op een veilige manier het proces en de verbinding van denken, emotie en gevoel. Het paard versnelt dit proces op verbazingwekkende wijze en leidt op een effectieve manier naar de coachvraag, maar vaak ook naar onderliggende dimensies. Het paard helpt ons inzicht te geven in de herkomst en het ontstaan van een probleem en toont de richting waarin de oplossing gevonden kan worden.

Coachen met paarden levert hierdoor vaak snelle, waardevolle en mooie inzichten op. Tijdens de sessie wordt er letterlijk ervaren wat bepaald gedrag oplevert en wat je anders kan doen om effectiever te functioneren en meer bij jezelf te blijven.

Voor wie?
Coaching met paarden is een zeer geschikte, laagdrempelige en verrassend effectieve manier om zowel aan individuele als aan groepsprocessen te werken.

Kuddedieren-paarden